Discover Barents fototävling 2020

Delta i fototävlingen “Discover Barents 2020” och få chansen att vinna 1.200 Euro!

Bakgrund

Fototävlingen Discover Barents 2020, där alla som är intresserade av fotografering har möjlighet att delta, har idag blivit offentliggjord! Fototävlingen hölls första gången 2017 efter initiativ av Kajanaland, Finland under sitt ordförandeskap i Barentsrådet .

Tävlingens huvudsyfte är att utveckla och stärka kontakterna över gränserna i Barentsregionen. Ett annat syfte är att visa upp de möjligheter som finns i Barentsregionen. Temat för den första fototävlingen var naturbilder. Den första tävlingen blev en stor succé!

Discover Barents fototävling 2020
– Coronavirusets påverkan på Barents

Länsstyrelsen Västerbotten som är ordförande i Barentsrådet 2019–2021 fortsätter med fototävlingen under 2020/2021 och hoppas att tävlingen ska bli ett stående event som följer med den region som är ordförande i Barentsrådet vart annat år. Temat för årets tävling är hur Coronaviruset påverkan på Barents och uppkom naturligt på grund av världsläget med den rådande pandemin som stängt ner våra fysiska gränser.

Tävlingen är öppen för alla att delta i. Man deltar genom att skicka in bilder som relaterar situationen med den pågående pandemin med Coronaviruset och som är tagen i Barentsregionen. Varje tävlande får max skicka in två bilder med upplösning på minst 1,600 pixlar i storlek. Observera att endast bilder med samtycke från de personer som visas kan publiceras och delta i tävlingen. Bilder där personer förekommer måste ha ett uttryckligt tillstånd att publicera bilden från de som förekommer på den. Vi hoppas att vi genom tävlingen få tillgång till bilder av hög kvalité som porträtterar situationen med Coronaviruset i Barents, och som kan användas som ett historiskt minne av denna tid vi nu går igenom.

Läs mer om reglerna på regler och priser.

Tävlingen pågår mellan den 16/11 2020 och pågår till den 15/1 2021. Efter det kommer en internationell jury att utse vinnaren under februari och prestera denne den 5 mars. Tävlingens vinnare kommer att offentliggöras på www.discoverbarents.com och www.barentscooperation.org.  Alla vinnare kommer att bli personligt kontaktade, såvida kontaktinformation har lämnats in till tävlingen.

Prisen fördelas som följande:
Första pris: 1 200 Euros
Andra pris 850 Euros
Tredje pris: 600 Euros

Ett hederpris för den mest gillade bilden
Förutom de tre bästa bilderna som väljs ut av juryn, så vinner även, under samma tid, den mest gillade bilden på instagram under hashtagen #barents2020 ett hederspris. Den mest gillade bilden har inte samma pixelstorlekkrav som de bilderna utsedd av en jury. Samma bild kan inte vinna både hederspriset och jurypriset. Fototävlingen kommer att publicera på sociala medier med hashtags #discoverbarents och #barents2020.

Vinnaren av första pris kommer att bli kontaktad av Länsstyrelsen i Västerbotten för instruktioner om hur och när priset ska tas emot.

För mer information vänligen kontakta
Elisabeth Björkman, County Administrative board of Västerbotten +46 10 225 44 86 elisabeth.bjorkman@lansstyrelsen.se