Konkurranseregler og premier

Følgende premier vil bli tildelt:
I premie: 1.000 Euros
II premie: 750 Euros
III premie: 500 Euros

I tillegg til tre beste bildene, valgt av juryen, vil det mest likte bildet på nettsiden www.discoverbarents.com bli offentliggjort som en vinner av publikums stemme og belønnet med en æresnevnelse. Publikums stemme avsluttes samme tid som konkurransen, dvs. 30. april 2019. Fotokonkurransen vil bli promotert på sosiale medier ved hjelp av hashtags #discoverbarents og #barentsyouth.

Vinneren av førstepremien vil bli invitert til utdelingsseremonien under Barents Regionråds møte som skal avholdes 1.-4. oktober 2019, i Umeå (Västerbotten, Sverige). Finnmark fylkeskommune vil dekke vinnerens reiseutgifter til utdelingsseremonien.

Generelle konkurranseregler og -vilkår for deltakelse

 1. Deltakelsen forutsetter at alle parter overholder disse reglene. Ved å delta i konkurransen, aksepterer deltakerne reglene.
 2. Alle konkurransepremiene er kunngjort i disse reglene og ingen andre premier eller belønninger vil bli tildelt. Premiebeløpet vil bli overført til vinnerenes bankkontoer innen to (2) uker fra datoen premiene tildeles.
 3. Arrangøren påtar seg ikke ansvaret for eventuelle skatter og avgifter knyttet til premiene. Vinnerne tar selv ansvaret for å håndtere eventuelle premieavgiftskonsekvenser, da ulike land er underlagt ulik skattepraksis.
 4. Konkurransen er åpen for alle. Deltakerne kan være fra hvor som helst i verden. Arrangørene av konkurransen og juryen kan ikke delta i konkurransen. For deltakere under 16 år kreves det samtykke fra vedkommendes foresatte til å delta i konkurransen. Den foresatte vil da også motta premien på vegne av barnet, og være ansvarlig for eventuelle skattemessige konsekvenser.
 5. Delta i konkurransen ved å sende inn et bilde i JPEG-format til konkurransesiden www.discoverbarents.com. Bildet skal være minst 1600 piksler i størrelse. Det er ingen øvre grense eller formatkrav. Bildet må være tatt i Barentsregionen. Deltakerne av konkurransen må angi datoen og stedet der bildet er tatt for hvert bilde som sendes inn.
 6. Siden temaet for fotokonkurransen i 2019 er Ungdom i Barentsregionen, er det forventet at de fleste bildene vil ha ungdom som hovedmotiv. Vær oppmerksom på at fotografiene ikke kan inneholde identifiserbare personer uten deres samtykke. Deltakerne er selv ansvarlige for å be om tillatelse fra personer i bildene før de sendes inn i konkurransen. NB: Bilder av barn under 16 år krever også samtykke fra barnets foresatte.
 7. Hver deltaker kan sende inn opp til to (2) bilder, men bare ett av bildene som sendes inn av den samme deltakeren kan vinne en premie.
 8. Deltakerne må alltid bruke sitt eget navn i konkurransen. De som deltar under et annet navn enn sitt eget risikerer å miste premien sin.
 9. Ved å delta i konkurransen erklærer deltakeren at bildet er deres eget og at det ikke krenker en eventuell opphavsrett, varemerker, personvern eller moralske rettigheter, samt at ingen annen part har noe krav på bildet.
 10. Ved å delta i konkurransen gir hver deltaker arrangøren rett til å reprodusere, vise, trykke eller bruke konkurransebildene i en periode på fem år etter at konkurransen er avsluttet. Bildene kan for eksempel bli brukt til å markedsføre Barentsregionen. Arrangøren kan også bruke bildene i andre medier (inkludert sosiale medier).
 11. Bilder som sendes inn i konkurransen lagres i et felles fotogalleri hvor de er fritt tilgjengelige for bruk til de ovennevnte formål etter konkurransens slutt. Forutsetningen for bruk av bildene er at man oppgir bildekilden og informasjon om fotografen. Bildene kan lastes ned i forskjellige formater ved å registrere seg på nettsiden. De kan lastes ned over en periode på fem år etter konkurransens slutt.
 12. Arrangøren forbeholder seg retten til å publisere fornavn, etternavn, hjemby og hjemland for den deltakende fotografen i alle konkurranse-relaterte sammenhenger.
 13. Arrangøren forbeholder seg retten til å redigere og beskjære bilder som er sendt inn i konkurransen for å tilpasse dem etter ulikt behov. I alle sammenhenger der bildene presenteres vil det alltid refereres til fotografens navn.
 14. Konkurransearrangøren forbeholder seg ensidig rett til å avgjøre om bildene som er sendt til konkurransen passer for offentliggjøring i konkurransegalleriet. Bilder som inneholder opphavsrettsbeskyttet / voldelig / pornografisk eller upassende innhold vil ikke bli publisert.
 15. Fotokonkurransen varer i perioden 1. februar – 30. april 2019, og et internasjonalt jurypanel vil velge vinnerne i løpet av mai 2019. Vinnerne vil bli annonsert innen 1. juni 2019. Resultatene av konkurransen vil bli publisert på nettsiden www.discoverbarents.com og www.barentscooperation.org 1. juni 2019. Alle vinnere vil bli varslet personlig, forutsatt at relevant kontaktinformasjon er sendt inn.
 16. Arrangøren forbeholder seg retten til å endre konkurransens regler til enhver tid.