Valokuvauskilpailun säännöt ja palkinnot

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot:

I palkinto: 1.000 euroa
II palkinto: 750 euroa
II palkinto: 500 euroa

Tuomariston valitsemien kolmen valokuvan lisäksi myös yleisö voi tykätä ja äänestää suosikkiaan kilpailun nettisivulla www.discoverbarents.com. Yleisöäänestys, jonka voittaja saa kunniamaininnan ja julkistetaan myös verkossa, päättyy samaan aikaan kuin varsinainen valokuvauskilpailu, eli 30.4.2019. Valokuvauskilpailua markkinoidaan käyttäen aihetunnisteita #discoverbarents ja #barentsyouth.

Ensimmäisen palkinnon voittaja kutsutaan Barentsin alueneuvoston kokouksen yhteydessä pidettävään palkintojenjakotilaisuuteen Ruotsin Uumajaan (Västerbottenin lääni) 1.-4.10.2019. Finnmarkin läänin hallinto vastaa voittajan matkakuluista palkintojenjakotilaisuuteen.

Valokuvauskilpailun yleiset osallistumis- ja kilpailusäännöt ja -ehdot:

 1. Osallistuminen edellyttää kaikilta osapuolilta näiden sääntöjen noudattamista. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.
 2. Kilpailun palkinnot on kerrottu näissä säännöissä, eikä muita palkintoja tai palkkioita jaeta. Palkintosummat maksetaan voittajan ilmoittamalle pankkitilille kahden (2) viikon kuluessa palkinnon myöntämisestä.
 3. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista palkintoveroista. Kaikki palkintojen mahdolliset veroseuraamukset ovat voittajan vastuulla, koska eri maissa noudatetaan erilaisia verokäytäntöjä.
 4. Kilpailu on avoin kaikille. Osallistua voi mistä päin maailmaa tahansa. Kilpailun järjestäjät ja tuomaristo eivät voi osallistua kilpailuun. Alle 16-vuotiailla pitää olla huoltajan suostumus osallistua kilpailuun. Alaikäisen lapsen puolesta palkinnon vastaanottaa lapsen huoltaja, joka huolehtii myös mahdollisista veroseuraamuksista.
 5. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä JPEG-muodossa oleva kuva kilpailun verkkosivuille www.discoverbarents.com. Kuvan tulee olla kooltaan yhdeltä sivulta vähintään 1.600 pix, ylärajaa tai muotovaatimusta ei ole. Kuvan pitää olla kuvattu Barentsin alueella. Osallistuessa kilpailuun osallistujan tulee ilmoittaa kunkin kuvan osalta kuvauspaikka ja –aika.
 6. Valokuvauskilpailun teema vuonna 2019 ovat ”Barentsin nuoret”, joten myös suuren osan kilpailukuvista pääkuvauskohteina oletettavasti on nuoria henkilöitä. Huomaathan, että kuvattavilta henkilöiltä tulee aina olla suostumus kuvien ottamiseksi ja lähettämiseksi valokuvakilpailuun. Valokuvauskilpailun osallistujat ovat itse vastuussa luvan hankkimisesta. HUOM: alle 16-vuotiaiden henkilöiden ollessa kyseessä tulee aina hankkia huoltajan suostumus.
 7. Yksi osallistuja voi lähettää kilpailuun enintään kaksi (2) kuvaa. Kuitenkin saman kuvaajan lähettämistä kuvista vain yksi voi voittaa palkinnon.
 8. Kilpailuun osallistuneiden tulee aina käyttää omaa nimeään kilpailussa. Mikäli joku esiintyy toisella nimellä, voi hän menettää palkinnon.
 9. Osallistumalla kilpailuun kilpailija vakuuttaa, että kuva on hänen ottamansa, se ei loukkaa tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, yksityisyydensuojaa tai moraalisia oikeuksia, eikä kenelläkään muulla osapuolella ole kuvaa kohtaan vaatimuksia.
 10. Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden jäljentää, asettaa näytille, painaa tai käyttää kilpailukuvia missä tahansa muodossa viiden vuoden ajan kilpailun päättymisestä. Kuvia voidaan käyttää Barentsin yhteisen alueen markkinointiin ja yhteiskäyttöön. Kilpailukuvia voidaan järjestäjän puolesta käyttää myös muualla mediassa (ml. sosiaalinen media).
 11. Kilpailuun lähetetyt kuvat tallennetaan yhteiseen kuvagalleriaan, josta ne ovat kenen tahansa vapaasti käytettävissä edellä mainittuihin tarkoituksiin kilpailun päätyttyä. Ehtona on kuvaajan tietojen ja kuvan latauslähteen esille tuominen kuvan yhteydessä. Kuvia voi ladata eri formaateissa rekisteröitymällä sivulle. Kuvat ovat ladattavissa viisi vuotta kilpailun päätyttyä.
 12. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden julkaista kuvaajan etunimen, sukunimen, kotikaupungin ja -maan kaikissa kilpailuun liittyvissä yhteyksissä.
 13. Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden muokata ja rajata kilpailuun lähetettyjä kuvia niiden sovittamiseksi erilaisiin esityspaikkoihin. Esitettäessä kuva missä tahansa yhteydessä, siinä mainitaan aina kuvaajan nimi.
 14. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden yksipuolisesti päättää, ovatko kilpailuun lähetetyt kuvat soveliaita julkaistaviksi kilpailun valokuvagalleriassa. Kuvia, jotka sisältävät tekijänoikeudellisesti arveluttavaa/väkivaltaista/pornografista tai muuten sopimatonta sisältöä ei julkaista.
 15. Kilpailuaika on 1.2.2019 – 30.4.2019. Kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajat toukokuun 2019 aikana. Voittajat julkistetaan viimeistään 1.6.2019. Kilpailun voittajat julkaistaan sekä www.discoverbarents.com että www.barentscooperation.org –verkkosivuilla 1.6.2019. Voittajiin otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti, mikäli yhteystiedot on annettu.
 16. Järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kilpailun sääntöjä kaikkina ajankohtina.